Bemutatkozom

Berényi Judit vagyok, üdvözlöm Önt a honlapomon!

Örülök, hogy felkereste ezt az oldalt, hisz sokan vannak, akik tartanak attól, hogy lelki segítséget kérjenek. Ön valószínűleg másként gondolkodik – és eddigi pályafutásom tapasztalatai alapján igaza van.

Lelki gondokkal lehet ugyan együtt élni hosszabb-rövidebb ideig – de azt gondolom, nem érdemes. Szeretni és értékelni kell magunkat annyira, hogy éljünk a segítség lehetőségével.

Egyéni, önismeret-fejlesztéssel és párokkal foglalkozom. Az utóbbi időkben a felgyorsult életmód stresszel, bizonytalansággal jár. A felnőtté válás kapcsán, a felelősségvállalás egyre több feszültséggel, lelki egyensúlyvesztéssel találkozom munkám során. A mindennapi élet megpróbáltatásai sokszor a partnerkapcsolatokon csapódnak le, vagy épp nincs idő egy párkapcsolatot kialakítani.

Olyankor keresnek fel, amikor a lelki egyensúly felborul. Például párkapcsolati, kommunikációs elakadás áll be, vagy az intim együttléteknél valamilyen nehézséggel küzdenek (fájdalmas közösülés, orgazmus zavar, merevedési-potencia probléma, meddőség). Nem ritka a pánikszerű félelmek, szorongások, tartós szomorúság, alvási nehézség, magány, egyedüllét miatti boldogtalanság, életvezetési nehézségek (nehezen tudják a gyászt, szakítás, válás veszteségét megélni) és az ezek mögött húzódó kommunikációs problémák, önértékelési, önérvényesítési gondok, önbizalomhiány miatti megkeresés.

A segítségért hozzám forduló párok gyakran megemlítették, hogy már egy apró problémából is komoly vita keveredett életük során, a ki nem mondott szavak, gondolatok, vágyak, érzések megjelentek a mindennapjaikban. Elmondták, hogy a párkapcsolatukban a szexualitás nem kielégítő egyik, másik, vagy akár mindkét félnek.

Munkám egyik területe a párkapcsolati-, intim problémák feltárása és megoldása, mert a szexualitás és a párkapcsolat nagyon szoros kapcsolatban van egymással. Különböző technikák mentén személyre szabottan, ami éppen akkor ott a legnagyobb segítséget tudja nyújtani a hozzám fordulónak. Az egyéni és a párkapcsolati munka párhuzamossága, amikkel a kapcsolati feszültség azonnal a felszínre kerül, fokozza a közös munka hatékonyságát.

Környezetét nem mindenki tudja megváltoztatni. Az egymásra rakódó gondok közül nemhogy a kijutás, még a kiigazodás is nehéz, ebben tudok segíteni.

Teljesen egyéni, hogy kinek milyen típusú segítségre van szüksége. Van, aki a lelki problémáit beszélgetések során történő feltárásában, illetve feldolgozásában hisz, van, aki szívesebben megy pszichiáterhez és gyógyszeres megoldást keres a problémájára.

Én személy szerint, alternatív önfejlesztő beszélgetésekre specializálódtam, de szükség, illetve igény esetén egyéb módszereket és megközelítéseket is alkalmazok. Megoldás orientált, érzelem fókuszú, kommunikációt segítő módszerekkel dolgozom.

Az említett módszerek azt jelentik, hogy a problémák okát nem csak a jelenben keressük, a feltárás is nagy szerepet kap, és az elfeledettnek vélt, vagy esetleg nagyon is fájó emlékekkel bíró múltról is sokat beszélünk, akkor, ha a probléma gyökerei oda vezethetőek vissza.

A közös munka során már 2-3 alkalom is látványos javulást eredményezhet, a teljes belső harmónia visszaállítása, időtartama természetesen függ a probléma minőségétől, és a személytől egyaránt.

Egy alkalom 50 percig tart.

Párkapcsolati és családi segítőként fontosnak tartom, hogy az engem megkeresőket, nemcsak mint egyént, hanem mint környezetének szerves részét szemlélni, hiszen a problémák sokszor a családi - rokoni szociális kapcsolatok nehézségeiből adódnak, és érdemes e kapcsolatrendszerek megértésén és elrendezésén keresztül keresni a gyógyulás útját.

Többnyire azok fordulnak hozzám, akiknek házassága, párkapcsolata válságban van, akik a válás vagy a szakítás gondolatát fontolgatják. Úgy vélem, a szakítás a párkapcsolat integráns része.

A beszélgetéseink végén a felek világosan látják, van-e esély a kapcsolat fenntartására. Ha igen a válasz, új élményekre építve közös jövőképet alakítunk ki. Ha a végleges szakítás vagy a válás az alternatíva, akkor a „Hogyan jövünk ki jól?” Jelmondatunknak megfelelően olyan helyzetet segítünk teremteni, amelyben a család valamennyi tagja jobban érzi magát, mint azelőtt. A baba születése például gyakran előidézi az apa kujtorgását vagy az anyós rátelepedését. A gyermek családba érkezése gyakran olyan kétségeket ébreszt a szülőkben, melyek képesek bűntudatot is indukálni. Ezért teszem lehetővé, hogy vezetésemmel az anyák és apák kölcsönösen meglássák egymásban az elég jó szülőt, olyan saját felismerésekhez segítem, melyek lehetővé teszik körülményeik megfelelő alakítását.

Az én történetem és motivációm, amiért segítő területen dolgozom, hogy életem során több olyan eseményt, veszteséget éltem meg, melyeknél azt éreztem, nincs tovább. Azonban olyan módszereket, erőforrásokat, gondolkodásmódot is találtam, tanultam, amik segítettek kiutat találni. Segítettek túlélni, segítettek a veszteségből erőt kovácsolni, önismeretet, reményt, célokat adni és teljes életet élni. Ezt szeretném megosztani. Szeretném megmutatni, hogyan lehetünk önmagunk számára erőforrás, hogyan tudjuk a saját életünket teljesen és boldogan élni.

Köszönöm, hogy elolvasta a bemutatkozásomat és amennyiben úgy érzi, segíthetek Önnek, bátran keressen.

Forduljon hozzám bizalommal, ha szeretné problémáját hatékonyan, segítséggel megoldani.

Tanulmányok, magánpraxis:

A Mandala Természettudományi Oktatási Központ, transzperszonális, általános és alternatív pszichológiai szakán végeztem. Az Integratív Pszichoterápiás Egyesület módszer specifikus, integratív képzésén vettem részt, ahol hipnoterápiából, NLP, KIP, és EGO STATE módszerekből szereztem tapasztalatot. Számos pszichodráma, önismereti, személyiségfejlesztő, párkapcsolati és szexológiai előadást hallgattam.

Magánpraxisban dolgozom, mint:

  • Kísérő a tudatos életvezetéshez, önismerethez, társkereséshez és párkapcsolathoz
  • Önismereti- Párkapcsolati Konzulens
  • Intim és Szexuális Tanácsadó