Egy kicsit rólam, miért csinálom ezt az egészet

Intenzíven, gyakorlatorientáltan, eredményesen szeretek segíteni másoknak az önismereti, párkapcsolati, házassági problémáik megoldásában. Elhivatottságot érzek a hosszú távú, szeretetre alapuló párkapcsolatok iránt.

A foglalkozásaimon olyan önsegítő módszereket ismerhetnek meg, amely a párkapcsolatokban előforduló nehézségeket és konfliktusokat átlátható rendszerbe helyezi, és ezen élethelyzetekre gyors, könnyen használható, gyakorlatias folyamatokat ad a módszer használóinak kezébe.

Miért csinálom ezt az egészet?

Azt szeretném, hogy mindenkihez eljusson egy olyan emberismereti, kommunikációs tudásanyag, amellyel, a párjával kialakuló konfliktusait könnyedén tudja kezelni, hogy a kapcsolat a harmónia és a szeretet irányába, ne pedig a széthúzás és a szeretetlenség irányába haladjon.

Személyes meggyőződésem, az emberi vitákat kizárólag békés úton, beszélgetés formájában lehet és kell rendezni. Nem a válás, a szakítás, és főleg nem a megtűrt rossz kapcsolat a megoldás akkor, amikor egy férfi és egy nő között egyre több a megoldatlan probléma és a nézeteltérés.

Önismereti- Párkapcsolati Mentorként, és Konzulensként abban támogatlak, hogy megtaláld a valódi ÉN ed és készen állj arra, hogy tudj harmonikus párkapcsolatot működtetni.

Segítek megtalálni és feloldani azon tényezőket, miért nem tudsz elköteleződni egy kapcsolatban, vagy éppen harmóniát teremteni, boldogságot megélni hosszútávon. Jó, ha tisztában vagy azzal, valójában mi tesz Téged boldoggá és mit tudsz adni a másik félnek. Mindezekhez szükséges a gondolataid és érzéseid megfelelő kifejezése és kommunikációja, az én határok lefektetése, a helyes önértékelés, az empátia, a kölcsönös tisztelet és az elköteleződés képessége, az elfogadás- szeretet művészete.

Ezekhez az önismereti úton keresztül vezet az út.

Hiszem, hogy a boldog, kiegyensúlyozott és bensőséges párkapcsolat Veled kezdődik. Előbb neked kell olyanná válni, mint amilyen társra vágysz.

Az eltelt tizenöt évben számos önismereti programon vettem részt, ami folytán az egész életem megváltozott, sok minden átértékelődött számomra.

Megtaláltam az Énemet, és a Páromat is, kitágult a világlátásom és az érdeklődési köröm, új képességeket bontakoztattam ki magamban. Mára rengeteg tervem, vágyam van, sorban teljesítem őket, elfogadó és támogató barátaim vannak, valódi értékeket és mélységet találtam. Tudatos, lelkesítő életet élek. Olyan szerencsés vagyok, hogy nap, mint nap azzal foglalkozom, ami boldoggá tesz és inspirál.

Harmonikus és boldog, szeretetteljes, szenvedélyes kapcsolatban élek.

Mindehhez az önismereti munka vezetett el, aminek a fontosságát nem tudom eléggé hangsúlyozni. A valóban tartalmas, boldog és elégedett élethez úgy érzem, elengedhetetlen.

Ha Te is ilyenre életre vágysz, tarts velem!

A boldog párkapcsolatom egyáltalán nem a szerencse műve. Nem is azért ilyen jó, mert ez a hivatásom. A kapcsolatunk azért harmonikus, mert megdolgoztunk érte.

 

Igen, sok munkánk van benne. Évek munkája. Dolgoznunk kellett a kapcsolatunkon. És legfőbbképpen magunkon! A páromnak is magán. És nekem is magamon.

Minden kapcsolatban rendszeresen jönnek problémák, amelyekkel meg kell küzdenünk. Ha valaki abban a hitben él, hogy egyszer megold majd egy nagy problémát a párjával, és onnantól minden jó lesz, előre szólok: nagyon nagyot fog csalódni. Folyamatosan új helyzetek jönnek, amelyekben a problémák termelődnek! És ez egy természetes dolog!

A cél az, hogy legyen elég tudásunk, lelki erőnk és akaratunk a szembejövő problémákkal megküzdeni úgy, hogy eközben nem ellenséggé válunk, hanem egymást segítjük, támogatjuk és megértjük. És ez sokszor ott kezdődik, hogy be tudjuk fejezni az önbecsapást, hogy velünk minden rendben van, és a másiknak kell megváltoznia.

Egy hosszútávra tervezett párkapcsolat akkor válhat álomszerűvé:

  • amikor a problémák során be tudjuk látni a felelősségünket,
  • amikor ki tudjuk mondani ott legbelül magunknak, hogy nekünk még tanulnunk kell,
  • amikor tudunk akkor is cselekedni, ha éppen kényelmetlen vagy fáj,
  • amikor képesek vagyunk végighallgatni a másikat és őszintén feltárni azt, ami bennünk van.

Mert valójában nincs magától működő boldog párkapcsolat! Csak olyan párkapcsolat van, amelyben van egy férfi és egy nő, aki a párkapcsolatát idillivé teszi! Mindenki a maga részéről!

 

Berényi Judit
Gyakorló feleség és nő
Önismereti- Párkapcsolati Mentor, Konzulens
Szakértő, kísérő a tudatos életvezetéshez, önismerethez, társkereséshez és párkapcsolathoz.