Hibák helyett mindig megoldás keressük!

Hibák helyett mindig megoldást keresünk! Két ember között számtalan formában jelentkezhetnek párkapcsolati problémák:

  • nem mindegy mikor, milyen életszakaszban találkoztak,
  • milyen külső körülmények játszottak közre egymás iránti elköteleződésükben,
  • milyen erős ez az elköteleződés a jelenben,
  • milyen múltbeli, esetleg eredeti családon belüli párkapcsolati minták, hiedelmek befolyásolják őket,
  • milyen történések játszódtak le kettejük között együttlétük során, ezeket hogyan értelmezték, hogyan maradt meg mindez az emlékezetükben.

Megcsalás - Hűtlenség - Mi számít félrelépésnek?

Bizalomvesztés

Miért csalt meg? Miért csaltam meg?

Megcsaltam - Mit tegyek?

Elmondjam, vagy ne mondjam el?

Megcsalt - Elhagyjam?

Féltékenység

Az elköteleződéstől való félelem

Kommunikáció

Pénz

Gyerek

Időbeosztás

Érzelmek kifejezése

Feladatmegosztás, egyensúlytalanságok

Határkérdések

Szexualitás, vágyak, fantáziák

Bárkinek is legyen problémája párkapcsolatában, a családjában, az érinti a többi családtagot és a család egész működését, harmóniáját befolyásolja.
Az életünk során bekövetkező változások egy része szükségszerű.
Más a helyzet egy fiatal párnál mikor összeházasodnak, és egészen másképp kell „működniük”, ha szülővé válnak. És ez még csak a kezdet, hiszen a gyermek növekedésével, testvérek születésével folyamatosan át kell értékelni az addig bevált rutinjaikat, és az új helyzethez alkalmazkodva új és újabb módon kell megfelelő válaszokat találniuk. És bizony ez nem mindig zökkenőmentes.
A szükségszerű változások mellett váratlan események bonyolíthatják a párok alkalmazkodóképességét, amelyek lehetnek pozitív (magasabb pozíció, jobb állás), de negatív töltésűek (munkahely elvesztése, gyász) egyaránt.
A párkapcsolati foglalkozás erőforrásul szolgál a pároknak abban, hogy felismerjék és leküzdjék a kapcsolatukban keletkezett nehézségeket. A páros munkában sok pozitív erő van, hiszen együtt dolgozunk a párkapcsolati harmónián, az együttélés képességének újbóli megteremtésén.
Az őszinteség, a konfliktusok vállalása, az esetleges változtatás képessége mind fontos pontok ahhoz, hogy eredményeket lehessen elérni a közös munka során.
Párkapcsolati konfliktusok, krízisek esetében a párkapcsolati foglalkozás alkalmas arra, hogy az egyedi nehézségek jobb megértéséhez, a megoldási módok felismeréséhez, a probléma kezelésének számukra legideálisabb módjához jussanak el a felek.
A párkapcsolati foglalkozás minden résztevőtől odaadást, befektetett „munkát” igényel, a pozitív változtatás igénye nélkül nehezen hozhat eredményt.
A legjobb módszer a konfliktusok feloldására, az alkalmazkodóképesség növelésére, az egymás iránti megértés és elfogadás mélyebb elsajátítására. A segítő empatikus, gyakorlott, aki képes a páros során olyan bizalmi légkört kialakítani, melyek nagyban segítik a foglalkozás résztvevőit szorongásaik feloldásában, az egymás iránti elfogadás és bizalom kialakításában.

 

Hasznos mindazok számára, akik szeretnének fejlődni a saját párkapcsolatukban.

Forduljanak hozzám bizalommal!
Szeretettel várom Önöket a párkapcsolati foglalkozásomon!