Konzultáció, foglalkozások menete

Konzultáció

  • Egy olyan folyamat, melynek alkalmával felderítjük azokat a személyes területeket, ahol nehézségeid vannak. Egyben segítséget nyújt, és lehetőséget kínál arra, hogy jobban megismerd önmagad, és alaposabban megérthesd viselkedésed, gondolkodásod, érzelem világod hátterét. Ezenkívül segítséget és lehetőséget kapsz, hogy eredményesen tudj megoldást találni és haladni a vágyott lelki harmónia felé.
  • Megvitatunk érzékeny, nehezen megközelíthető területeket, és felkutatunk olyan személyes témákat, eseményeket, történéseket, melyek mélyen hatnak Rád. Ezek lehetnek a közelmúlt történései, de gyakran a régmúltból erednek. Olykor gyökereik olyan szálakhoz kötődnek, melyről nincs is sejtésed, de hatással vannak és befolyásolják jelenlegi életedet, viselkedésed, érzéseidet.
  • Segít harmonizálni az összekuszálódott gondolatokat, kibogozni az eseményeket, mélyebb önismeretet ad, kik vagyunk, hova tartunk, hogyan működünk, új nézőpontokon keresztül segít az elakadások leküzdésében, életvezetési és életszervezési nehézségekben segít megtalálni az utat a célhoz, abban segít, hogy a megrekedt, felborult egyensúlyból tovább tudj mozdulni.

 

Reinkarnáció

Elakadásaink gyökerét, blokkjaink feloldását adhatja, segít megtalálni a probléma legmélyebb forrását.

 

Egyéni foglalkozás menete

Amikor megérkezel, pár percet hagyunk a hangolódásra, majd átbeszéljük, ami éppen foglalkoztat és ahol a folyamatban tartunk. Én kérdéseket teszek fel, Te pedig elgondolkozol, válaszolsz, remélhetőleg új felismerésekkel gazdagodsz.

Együtt átnézzük, hol tartasz most, eddig mit tettél meg és hol rekedtél meg. Felmérjük az erősségeid és a fejlesztendő területeid, majd segítek kiküszöbölni az elakadásokat, és megkeressük a következő lépéseket, amit utána megerősödve és magabiztosabban Te magad teszel meg.

Olyan okokat keresünk, tárunk fel együtt, mint az önbizalomhiány, a rossz tapasztalatok miatti félelem, bizonytalanság abban, mi tenne valóban boldoggá, bizalmatlanság, elköteleződési problémák, nem elég hatékony a kommunikáció, és még számos más ok.

Célokat és részcélokat tűzünk ki,  beszélünk róluk, a számodra fontos értékekről, az esetleges félelmeidről vagy megfogalmazódó kérdéseidről. Új eszközöket tanulunk, megoldásokat és alternatívákat keresünk, a készségeidet fejlesztő és az élethelyzetedet előre mozdító feladatokkal gyakorlunk.

Végül összefoglaljuk, miről beszéltünk aznap, milyen felismerések születtek és mivel fogunk továbbmenni a következő alkalommal.

Megkérlek, hogy otthon is gondolkodj bizonyos dolgokon vagy írj össze pár dolgot, gyakorold az ülésen tanultakat. Mindezeket magadért teszed, nem foglak számon kérni. A következő ülésen átbeszéljük, ez hogy sikerült és  milyen következtetésre jutottál.

Időben 50 vagy 80 percet konzultálunk egy alkalommal.

 

Páros foglalkozás menete

Az első pár alakommal, úgy a leghatékonyabb, ha egyedül jöttök, és külön-külön konzultálunk. Könnyebben, őszintébben és jobban ki tudjátok magatokat fejezni. Majd pár ilyen alkalom után, közösen fogjuk folytatni a foglalkozást. 

Amikor megérkezel, pár percet hagyunk a hangolódásra, majd átbeszéljük, ami éppen foglalkoztat és ahol a folyamatban tartunk. Én kérdéseket teszek fel, Te pedig elgondolkozol, válaszolsz, remélhetőleg új felismerésekkel gazdagodsz. Együtt átnézzük, hol tart most szerinted a kapcsolatotok, eddig ki mit tett/ vagy pont hogy nem tett meg és hol rekedtetek meg. 

Segítek rávilágítani azokra a gondokra, amiket nem láttok, vagy nem értetek. Megtanuljátok kiküszöbölni az elakadásokat, és megkeressük a következő lépéseket, amit utána megerősödve és magabiztosabban TI magatok is meg tudtok tenni. Olyan okokat keresünk, tárunk fel együtt, mint az önbizalomhiány, erőteljes megfelelés, a rossz tapasztalatok miatti félelem, bizonytalanság abban, mi tenne valóban boldoggá, bizalmatlanság, elköteleződési problémák, nem elég hatékony a kommunikáció, és még számos más ok. 

Új eszközöket tanulunk, megoldásokat és alternatívákat keresünk, a készségeiteket fejlesztő és az élethelyzeteteket előre mozdító feladatokkal gyakorlunk. 

Megkérlek, hogy otthon is gondolkodjatok bizonyos dolgokon vagy írjátok össze, gyakoroljátok az ülésen tanultakat. Ehhez kaptok majd mindig egy kis feladatlapot, ami a segítségetekre lesz. Otthonra mindig kellemesebb feladatot kaptok, pozitív írásokat. A negatív helyzeteket, rossz érzéseket célszerű lesz mindenkinek az ülésre hozni. Mindezeket magadért, magatokért, a kapcsolatotokért teszed/teszitek, nem foglak számon kérni. A következő ülésen átbeszéljük, ez hogy sikerült, mi okozott nehézséget.

Időben 80 percet konzultálunk egy alkalommal.