Párkapcsolati foglalkozások

Intenzív párkapcsolati segítség, házassági tanácsadás

 

Megérdemli, hogy ismét átélhesse az érzelmi biztonságot, a harmóniát és a törődést párkapcsolatában!

Nem tudja, mi történhetett Önökkel? Egyre többet veszekednek? Talán intim problémák merültek fel?

Elbizonytalanodott, hogy megmenthető-e a házassága?

 

Segítek Önöknek a boldog párkapcsolat, a harmónia helyreállítása felé vezető úton.
Amerikában mindenkinek van saját pszichiátere, nálunk az embereknek még mindig nehezére esik segítséget kérni lelki problémáik megoldásához.
Az eltérő kultúra, az előítéletes gondolkodásmód sokakat gátol abban, hogy beengedjenek életük intim részleteibe egy idegent. Pedig egy idegen, hozzáértő lenne alkalmas rá, hogy egy nagyon személyes, nagyon érzékeny, nagyon eltitkolt probléma feltárásában és harmonizálásában segédkezet nyújtson. Ő az, aki kívülről, tárgyilagosan látja a helyzetet.

 

Mikor érdemes párkapcsolati foglalkozást kérni a pároknak?
Amikor úgy érzik, hogy kapcsolatukon könnyebben, gyorsabban tudnak javítani egy pártatlan külső szemlélő segítségével, mert valahogy elbeszélnek egymás mellett, nem értik igazán a másikat… Esetleg sértettség, harag, fájdalmak, „nemelfogadás”, hűvösebb érzelmek jelennek meg egymás irányában.

Nem érdemes tovább halogatni a párkapcsolati gondokat:

 • Amikor már rég nem arról beszélnek, amit kimondanak.
 • Amikor már nem is érzik, hogy érdemes beszélniük.
 • Amikor több a rossz az együttlétükben, mint a jó.
 • Amikor tisztázni kell mindkettőjüket, érintő kérdéseket, de csak fájdalom lesz a vége.
 • Amikor már nem tudnak igazán másra figyelni, csak a legutóbbi konfliktusukat „pörgetik” fejben újra és újra.
 • Amikor barátokkal vagy barátnőkkel jobban meg tudják beszélni a kettőjüket, érintő kérdéseket, mint egymással.
 • Amikor a párjuk egyre később jön haza a munkából.
 • Amikor nem szólnak egymáshoz vacsoránál.
 • Amikor nem ülnek le beszélgetni egy szál gyertya és pohár bor mellé.
 • Amikor már mindent megtettek egy kisbabáért, mégsem jön, csak a közös örömteli pillanatok fogynak.
 • Amikor gyengül önök között a bizalom.
 • Amikor biztonságukat vesztik önök között a gyermekeik.
 • Amikor már foglalkoznak a válás gondolatával.

 

Nehéz kérdések ezek!

Adjunk magunknak időt, gyűjtsünk bátorságot. A megoldást nem egy párkapcsolati foglalkozás adja, hanem minimálisan 6-8 alkalom!

 

A legfontosabb feladat azt a fájdalmat, csalódottságot, haragot, tehetetlenséget, vagy éppen elégedetlenséget harmonizálni, ami a közös munka során felszínre jön.
Az elfogadás, az empátia, a hitelesség, az odafigyelés, a kivárás, a türelem, a tisztelet nem üres szavak, hanem létfontosságú részei a közös munkának!
Első dolog, hogy át kell gondolni: ki, mit akar.
Ugyanis ha meg akarják maguknak adni az új esélyt, akkor képesek rá! Bízni és hinni kell az érzéseikben! Tudja azt az ember, hogy mit kellene tennie, csak nem tudja, hogyan tegye. Ebben segítek én önöknek.
Nagy erővel hat a változás irányába, ha képessé válnak őszintén a másikat elismerni, megdicsérni, köszönetet mondani. Ha megadja ezeket a párjának, akkor maga is meg fogja kapni ezeket. A párkapcsolatot nagyon megerősíti az, ha tudnak hálásak, lenni, és őszintén ki tudják azt mondani, hogy „Köszönöm!”.
A házaspárnak két fontos kérdést fel kell tenni maguknak, hogy van-e bennük szeretet, és mi kellene ahhoz, hogy el tudják a kapcsolatukat fogadni?

Az eddigi munkám során azt figyeltem, arra kell törekedni, hogy mindenki megtalálhasson valamit a számításából. Ehhez persze le kellene ülni egymással beszélgetni… (Sokak elmondása alapján, a párkapcsolati tanácsadás az első olyan hely, ahol hosszú évek óta először ezt meg tudták tenni.) Azt ugyancsak látom, hogy a helyes kommunikáció tanulása egy lassú folyamat – erre kell a minimális 6-8alkalom. Fontos, és megkerülhetetlen, hogy a párkapcsolat múltjával, esetleges konkrét törésével is foglalkozzunk. Amíg a múltat – egy-két kibeszélésen keresztül – nem tudja a pár véglegesen lezárni, addig a múlt mérgezi a jelent és a jövőt. Ebben sokat tudok segíteni, hiszen a jelenlétem, kérdéseim, tanácsaim támogatják az őszinte érzések és szükségletek felszínre kerülését.
Az otthoni házi feladatok, illetve az előttem beindult beszélgetések továbbélése ösztönösen és tudatosan újrahangolják a kapcsolatot.
Hiú ábránd, hogy minden „jó” magától van, jár nekünk! Tennünk kell érte, hogy szeressenek!
A hozzám fordulók általában sok évet és energiát fektettek már bele a házasságukba, így valóban érdemes maguknak egy új esélyt adniuk. Változni kell, alakulni, formálódni, csiszolódni, kompromisszumokat kötni és meglesz a gyümölcse, egy szeretetteljes, őszinte, és boldog párkapcsolat.
Be kell azt látni, hogy ha nincs erő, kellő motiváció a tenni akaráshoz, döntéshez, ha egyedül nem megy, érdemes segítséget kérni.

 

Egy válás nem teszi az embert boldoggá! A jól működő élethez több síkon szükséges a változást és az „építkezést” választani”!

 

Ha úgy döntenek, együtt tennének a kapcsolatukért, először mindkettőjüknek lehetősége van elmondani, hogyan látja a helyzetet. Itt eldönthetik, újraépítenék a kapcsolatot, most erősebb alappal vagy inkább elválás legyen a megoldás.

Ha a közös döntés megszületett, továbbra is önök mellett maradok és támogatom Önöket vagy az újjáépítésben vagy a párkapcsolat lezárásában.

A párkapcsolat jobbá tehető, ha megértjük, mi miért történik benne és gyakorlati megoldásokat kapunk arra, hogyan változtatható olyanná, amilyenné szeretnénk. Fájdalmas beszélgetések vagy elhallgatások, beteljesületlen igények és örömtelen hétköznapok vagy magány helyett tehetünk önmagunkért és a párkapcsolatunkért.

Már az első alkalommal is pontos visszajelzést adok a feltárt helyzetről. Elmondom, milyen erősségek, gyengeségek és lehetőségek vannak a párkapcsolatban, megbeszéljük, mi vezetett ehhez az állapothoz és melyik út vezet ki belőle.

 

A párkapcsolat öröm, nem kell, hogy másképp legyen!

A párkapcsolati foglalkozás neheze az első lépés!

Hibák helyett mindig megoldás keressük!

Párkapcsolati foglalkozás, mint a tánctanulás…

Egy kicsit rólam, miért csinálom ezt az egészet