Lehetőségek, megoldások

A mai eljárások rövid ideig tartanak, és direktívek. Megoldás orientált, érzelem fókuszú, kommunikációt segítő módszerekkel dolgozom. Konkrét intim panaszok megoldása, és nem a személyiség újrastrukturálása a cél.

Akár egyéni akár páros a munka, csak részben folyik a rendelőben, ugyanilyen fontos az otthoni harmónia is. (Partnerének ilyenkor különösen nagy szüksége van egy megértő társra, aki támogatja, és még véletlenül sem tesz neki szemrehányást, nem gúnyolja ki, ha férfiassága nem úgy működik, ahogyan korábban megszokta.)
Ha jelenleg párkapcsolatban van érdemes bevonni a párját is a beszélgetésekbe, mert sokkal gyorsabban és hatékonyabban tudunk haladni. (hisz a nőkre is hat párjuk merevedési zavara, és nem biztos, hogy jól reagálnak, kommunikálnak, közelítik meg a problémát.) Az első reakciójuk mindenképpen az elbizonytalanodás, hogy elég jó vagyok-e, szeret-e még a másik, talán nem vagyok már elég vonzó. Féltékenységi gondolatok is megfogalmazódnak, és egészen szélsőséges reagálások - például sírógörcs - is előfordulhatnak. Ezek még inkább stresszelik a férfit, hisz szeretnék bebizonyítani a párjuknak, hogy semmi ilyen nincs az okok között.