Megcsalt - Elhagyjam?

Legyen vége, vagy próbáljak megbocsátani? Nem érdemes azonnal pontot tenni a kapcsolat végére, ha úgy érzi, szívesen maradna a kapcsolatban. Természetesen elengedhetetlen a történtek megbeszélése, alapos feldolgozása, annak végiggondolása, milyen események vezették el a párt idáig. Ehhez érdemes szakember segítségét igénybe venni.
Ami elengedhetetlen a kapcsolat megmentéséhez.
A megcsalt félnek el kell fogadnia azt a tényt, hogy a történtekhez ő is hozzájárult. A csalónak őszintén, és komolyan bocsánatot kell kérnie, felvállalva a hibáit a jóvátételig. Nagyon fontos, hogy mindkét fél lássa a saját részét, hogy ő mit tett/nem tett, amely a kapcsolat megromlásához vezetett.
A harmadikkal való kapcsolatot mindenképpen le kell zárni, hiszen nem lehet a párkapcsolatot építeni, dolgozni a megjavításán, ha az egyik fél energiájának egy része továbbra is ”másfelé megy”.
Ha már hosszú idő eltelt, de a megcsalt fél még mindig gyanakvó, féltékeny, harag, sértettség, bizalmatlanság van jelen a kapcsolatukban vagy megismétlődött a hűtlenség, illetve a kapcsolat még mindig nem nyújt elégedettséget a pár számára, érdemes lehet megfontolni, hogy megtettek e mindent ezért a kapcsolatért…? - változtattak e azokon a dolgokon, amiket hibaként észleltek és a kapcsolat minőségének a romlásához vezetett? - feldolgozták e saját traumáikat, amik megakadályozzák, hogy ténylegesen változni tudjanak?
Ha a válasz nem, akkor be kell látniuk, hogy ez egyedül nem is fog már menni! Segítséget kell kérni egyéni és párkapcsolati tanácsadáson, hogy tényleges változást tudjanak elérni saját fel nem dolgozott gondjaikban, és minőségi változást tudjanak beépíteni a párkapcsolatukba.
Ha ehhez nincs meg az elszántság, a kitartás, a hit, a szeretet akkor inkább külön utakon folytassák az életüket.